January Cooking Challenge - Krůtí maso na thajský způsob s bambusovými výhonky

Tak je to tady - co jsem si na sebe vymyslela, to se musí plnit. A tak, jak jsem si předsevzala, každý měsíc se naučím nějaký nový recept. Pro měsíc leden jsem po všech těch bramborových salátech a kachnách zvolila trochu exotiku, ale přiznávám, že jsem zbaběle sáhla po klasice vyzkoušené na našich jazýčcích již nesčetněkrát mojí maminkou. I když by název mohl odradit, je to v podstatě rychlovka, která ale chuťově zaujme a na stole se Vám tak během 30 minut objeví kousek toho východního světa.

Co budete potřebovat (na 4 porce):

  • 800 g krůtího masa (samozřejmě může být i kuřecí)
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 1 plechovku bambusových výhonků
  • 1 kelímek smetany (33%)
  • chilli omáčku
  • rýži (nejlepší je jasmínová nebo basmati)

Jak na to?

Krůtí maso si pokrájejte na nudličky a osolte. Osmahněte do zlatova na olivovém oleji. Přidejte kokosové mléko. Já jsem přidala pouze ten "pevnější" podíl plechovky, aby omáčka nebyla příliš řídká. Nechte projít varem a přidejte smetanu. Bambusové výhonky sceďte a přidejte ke směsi. Zkuste, jak moc jsou tvrdé, a podle toho nechte na pánvi probublávat, dokud nezměknou. Přidejte chilli omáčku v množství odpovídajícím tomu, jak moc máte rádi pálivé. Jo, a nezapomeňte si v mezičase uvařit rejži :-)
Dobrou chuť!